Kletsheads is een podcast over meertalige kinderen voor ouders, leerkrachten en logopedisten. Wat kun je verwachten als je je kinderen meertalig opvoedt? Waar moet je op letten? Wat helpt hun taalontwikkeling wél, en wat juist niet? Dr. Sharon Unsworth, taalwetenschapper en zelf moeder van twee (uiteraard meertalige) kinderen, gaat elke aflevering in gesprek met een andere wetenschapper of expert over de taalontwikkeling van meertalige kinderen. We horen ook elke keer van de Kletshead van de week, een meertalig kind dat ons vertelt hoe het is om met twee (en soms meer) talen op te groeien. Ook is er de rubriek Let’s klets, waarin we van een ouder of professional horen over hun ervaringen met meertalige kinderen. 

Sharon Unsworth is docent en onderzoeker aan de Radboud Universiteit, Nijmegen, waar zij onderzoek doet naar de taalontwikkeling van kinderen die met twee talen opgroeien. Samen met haar collega’s van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek heeft zij ook het eerste kindertaalfestival van Nederland opgericht, Kletskoppen. Kletsheads is hier een spin-off van. De podcast maakt ook deel uit van het 2in1 project, een onderzoeksproject gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

In deze aflevering van Raising Multilinguals Live vertel ik (in het Engels) meer over de podcast, waarom ik hem maak, en over mijn plannen voor de toekomst.