In deze speciale aflevering van Kletsheads vertelt Taalgids Sterre Leufkens je over seven verschillende talen die gesproken worden in meertalige gezinnen in Nederland en België. Je hoort over Syrisch Arabisch, Oekraïens, Pools, Tigrinya (een taal die gesproken wordt in Ethiopië en Eritrea), het Riffijns (een taal die door veel Marrokanen wordt gesproken en die je misschien kent als Tarafit of Tamazigt), Pasjtoe (een Afghaanse taal) en tenslotte het Turks. Dit is een compilatie van delen uit het derde seizoen van Kletsheads.

Syrisch Arabisch [Begintijd: 02:00]
Hier vind je de woorden en uitdrukkingen die je in de aflevering hoort.

Oekraïens [Begintijd: 08:45]
Hier vind je de woorden en uitdrukkingen die je in de aflevering hoort.

Pools [Begintijd: 17:55]
Hier vind je de woorden en uitdrukkingen die je in de aflevering hoort.

Tigrinya [Begintijd: 23:18]
Hier vind je de woorden en uitdrukkingen die je in de aflevering hoort.

Riffijns [Begintijd: 29:17]
Hier vind je de woorden en uitdrukkingen die je in de aflevering hoort.

Pasjtoe [Begintijd: 36:57]
Hier vind je de woorden en uitdrukkingen die je in de aflevering hoort.

Turks [Begintijd: 44:55]
Hier vind je de woorden en uitdrukkingen die je in de aflevering hoort.

Wil je meer weten over hoe het spreken van een andere taal het leren van het Nederlands kan beïnvloeden, kijk kijk naar de app Moedertaal in NT2 (MoedINT2). Deze app is mede ontwikkeld door onze Taalgids, Sterre Leufkens.

Op deze website over meertaligheid en taalstoornissen vind je informatie over veel meer talen.

Sterre Leufkens is taalwetenschapper aan de Universiteit Utrecht. In haar onderzoek vergelijkt ze de talen van de wereld, onder andere op hun complexiteit. Ze schrijft en praat graag over taal en taalkunde voor divers publiek; zo verscheen in 2016 haar boek Taal in de reeks Elementaire Deeltjes.

Comments are closed.