Hoe kijken meertalige kinderen naar hun meertaligheid? Kinderen – van 7 tot 27 jaar oud – vertellen over de leuke en minder leuke kanten van meertaligheid, de taal waarin ze dromen, hun identiteit en welke taal ze gaan spreken als ze zelf ouders worden.

In de eerste twee seizoenen van Kletsheads heb ik in elke aflevering met een kind gesproken over hoe het is om met twee of meer talen op te groeien, onze Kletshead van de week. In deze speciale aflevering breng ik jullie de best of, een compilatie van mijn favoriete stukjes van ‘Kletshead van de week’.

Wil je naar het hele gesprek luisteren met één van onze Kletsheads? Dat kan. Je vindt de link naar de desbetreffende afleveringen hieronder.

Andere afleveringen die ik heb genoemd zijn: ‘Hoe gaat het meertalige hoofdje om met woorden uit meerdere talen?’ (Seizoen 1, Aflevering 10) en ‘Meertaligheid en identieit’ (Seizoen 3, Aflevering 2).

Ben je leerkracht en wil je weten welke afleveringen van Kletsheads voor jou het meest relevant zijn? Hier zijn ze:

Comments are closed.